Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

4 mei de dag dat we herdenken

Volgende week dinsdag is het dodenherdenking. Dan herdenken we alle slachtoffers en staan we stil bij degene die voor onze vrijheid hebben gevochten in de verschillende oorlogen. We herdenken, omdat het nooit vergeten mag worden. Dit jaar doen we dat niet live bij bijeenkomsten, maar via de televisie, livestreams, films en documentaires. Als we niet bij elkaar mogen zijn, moeten er alternatieve manieren worden bedacht.

Wij doen dit bijvoorbeeld door video’s te maken die te maken hebben met herdenken. Dit is een van de weinige middelen die je kunt inzetten in deze tijd. Hieronder kun je een korte video zien die we gemaakt hebben. In deze krachtige video staat het herdenken door jong en oud centraal. De video vertelt het verhaal dat we dit nooit mogen vergeten en dat we ook in deze tijd blijven herdenken.

Naast dat we zelf een video hebben gemaakt, hebben we ook de dodenherdenking op 4 mei van de Gemeente Schouwen-Duiveland gefilmd. Op deze manier kon iedereen op een digitale manier de herdenking bekijken en bijwonen. Bekijk de video hieronder.

Soldaat zonder wapen

Documentaire-Soldaat-Zonder-Wapen-Poster-Origin-Media
Documentaire-Soldaat-Zonder-Wapen-Poster-Origin-Media

Twee jaar geleden hebben wij de documentaire gemaakt Soldaat zonder Wapen. Hierin zie je de strijd naar vrijheid en de strijd in de oorloog. In deze documentaire zien we misschien wel het enige humane aspect tijdens de verschikking van de oorlog: namelijk de hulpverlening. De hulpverlening staat dan ook centraal in deze documentaire. We hebben voor deze documentaire verschillende interviews gedaan en deze omgezet in realistische re-enacment beelden. Deze documentaire is ook in premiere gedaan bij het festival Film by the Sea.

Documentaire-Soldaat-Zonder-Wapen-Origin-Media
Documentaire-Soldaat-Zonder-Wapen-Origin-Media

Soldaat Zonder Wapen is op DVD verkrijgbaar. Hier kun je behind the scenes beelden van documentaire zien en de trailer bekijken.