Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Vol trots presenteren wij onze nieuwe documentaire ‘Soldaat zonder Wapen’

In samenwerking met de Zeeuwse Documentaire Stichting en Mighty Impulse Media heeft Origin Media een nieuwe documentaire ontwikkeld. Een film over de Tweede Wereldoorlog in Zeeland, de Slag om de Schelde. De filmdoc heet Soldaat zonder Wapen.

Het verhaal

Oorlog is verschrikkelijk en brengt óf het slechtste in mensen naar boven, of het beste. Met deze documentaire leggen we de focus op misschien wel het enige humane aspect tijdens de verschrikkingen van een oorlog: de hulpverlening.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Slag om de Schelde 1944 (in 2019 75 jaar geleden), een donkere bladzijde in de Zeeuwse geschiedenis. Militair historicus Hans Sakkers duidt het treffend in de film: ‘Zeeland is niet bevrijd, maar veroverd’. En dat laten we de kijker ervaren in deze indrukwekkende filmdoc. Zeeuws-Vlaanderen is compleet vernietigd, Walcheren staat onder water, vele soldaten sneuvelen of raken gewond en honderden burgers zijn ontheemd. We nemen de kijker mee terug naar deze geschiedenis doormiddel van realistische re-enactment beelden (met 100 Zeeuwse figuranten). We luisteren naar intense persoonlijke verhalen van getuigen die met eigen ogen de vernietigende kracht van de oorlog zagen. We zien unieke Zeeuwse filmbeelden van 75 jaar geleden. We praten met veteranen van deze tijd over hun ervaringen in recente oorlogsgebieden. En bezoeken de plaatsen waar het om draaide.

Productie

Voor deze documentaire hebben wij verschillende interviews gedaan en deze omgezet in realistische re-enacment beelden. We hebben ook de behind-the-scenes foto’s en filmpjes gemaakt. De documentaire is in premiere gegaan bij het festival Film by the Sea, hiervoor hebben wij ook verschillende soorten promotiemateriaal ontwikkeld zoals een filmposter, fotografie voor social media, een geïllustreerde filmposter van een van de opgenomen scenes en de dvd helemaal vormgegeven.

Meer documentaires:

  • Stormvloed in de Schelphoek
  • Middelburg 800
  • De Tien van Renesse
  • De Franse Slag in Zeeland