Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Film en video

Spannende en inspirerende bedrijfsfilm laten maken?

Origin Marketing is specialist in het (snel) produceren van bedrijfsfilms, aftermovies en productfilms door heel Zeeland èn daarbuiten. Drone-opnames of timelapse video’s zijn twee prachtige tools die we hiervoor inzetten. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van bedrijfsfilms en video’s.

Drone-opnames zijn niet meer weg te denken in de bedrijfsfilm van tegenwoordig. Hiermee maak je scherpe opnames vanuit de lucht die een uniek kijkje geven op jouw bedrijf of evenement. Uiteraard hebben we de juiste certificaten (EU dronebewijzen A1/A3 + A2) en verzekeringen om veilig te kunnen vliegen.

Maar ook met timelapse video’s kun jij je bedrijf in the picture zetten. Met deze bijzondere techniek geef jij je klanten een kijkje achter de schermen.
Je klanten krijgen zo een goed beeld van jouw bedrijf en waar je voor staat. Door het gebruik van videobeelden kun jij je verhaal op een originele en creatieve manier vertellen.

Content creator Klaas van de Ketterij

Verschillende vormen van bedrijfsfilms en video's die wij leveren

Bedrijfsfilms
Productfilms
informatiefilms

Commercials
vlogs
Social media video's

Documentaires
Sponsorwerving
Campagnefilms

CASE #1

Bedrijfsfilm van Bouwbedrijf Rijk

Voor Bouwbedrijf Rijk produceerden we in 2021 een korte, persoonlijke bedrijfsfilm. In deze film hebben hebben wij vanuit verschillende perspectieven het bedrijf in beeld gebracht. Vanuit de werkplaats, de bouwplaats en het kantoor. Er zijn veel medewerkers in beeld, waardoor het een persoonlijke video is geworden. In de video kom je alles te weten wat Bouwbedrijf Rijk maakt en doet.

De mogelijkheden zijn eindeloos met video's en films

Met video’s en films kun je alle kanten op. Je kunt ze inzetten voor reclame en werving, maar ook om je klanten mee te nemen in de ontwikkeling van producten of bedrijfsprocessen. Of denk eens aan het werven van personeel. Bovendien kun je bedrijfsfilms en video’s ook heel goed gebruiken voor corporate branding. Op deze manier neem je je klanten mee in het verhaal achter je bedrijf.

Wij produceren voor verschillende bedrijven en winkels video’s, die gebruikt kunnen worden op de website. Onze video’s zijn ook heel makkelijk toe te passen op Facebook en andere social media. Uiteraard voor een Zeeuwse prijs.

Onze werkwijze

We maken al onze video’s op maat. Dat betekent dat we elk project beginnen met een goed gesprek met jou als opdrachtgever. We bespreken wat de wensen zijn, de mogelijkheden en het budget. Daarna gaan wij aan de slag met het maken van een script dat vervolgens in overleg met jou verder wordt ontwikkeld. Ook gaan we de opnames plannen en produceren. We zoeken de juiste locaties, de juiste personen, de juiste beelden en produceren op die manier een film die past bij jouw wensen en doelen. En dat alles natuurlijk binnen het afgesproken budget. We werken graag samen met onze klanten, want onze ervaring leert: des te beter de samenwerking, des te beter het resultaat.

CASE #2

TV-programma Ik ben van 1953

Voor Omroep Zeeland en in samenwerking met het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk hebben we eind 2022 en begin 2023 verschillende afleveringen gemaakt het televisieprogramma: Ik ben van 1953. Dit is een televisieserie gemaakt over de Watersnoodramp die in 1953 plaats vond. 

In deze serie gaan we steeds naar een andere plaats in Zuid-West Nederland waarbij we overlevenden en nabestaanden spreken over de ramp en over spullen en artikelen die zij nog hebben als nagedachtenis aan die verschrikkelijke nacht. De verhalen worden allemaal op deze manier verteld. Het zijn afleveringen van 10 minuten geworden waarin we de verhalen vertellen. 

The most honest form of filmmaking
is to make a film for yourself.

Peter Jackson - Regisseur Lord of the Rings

Documtentaires en films

PRODUCTIE VAN LANGERE FILMS​

Naast het produceren van bedrijfsfilms en aftermovies, maken wij ook langere films. Denk aan documentaires, instructievideo’s en informatiefilms. Regelmatig produceren we ook (historische) scènes, zowel fictie (film, re-enactment, historische verfilmingen) als non-fictie (interviews, documentaires, reportages). Ook maken we één keer per jaar een documentaire in eigen beheer. Meestal gaat deze documentaire over een interessant onderwerp uit de geschiedenis. De laatste documentaire die wij produceerden was ‘Soldaat zonder wapen’.

CASE #3

Projectfilms voor Rijkswaterstaat

Projectfilms zijn erg belangrijk geworden de afgelopen tijd. Door te laten zien waar je mee bezig bent, vertel je ook jouw verhaal. Ook overheidsorganisaties zoals Rijkswaterstaat willen graag laten zien waar ze mee bezig zijn. Meekijken over de schouders van medewerkers, het volgen van een groot bouwproject van een sluis of het informeren van omwonen- den van mogelijke overlast. Vaak leveren deze projectfilms prachtige beelden op. We kijken mee op unieke plekken, zoals dit voorbeeld over de ophoging van de Roggeplaat in de Oosterschelde.

Drone opnames

Het maken van dronebeelden, opnames vanuit de lucht, is niet meer weg te denken. De dronepiloot, Klaas van de Ketterij van Origin Marketing, is in het bezit van de benodigde EU dronebewijzen A1/A3 + A2, een drone-opleiding, jaren vliegervaring en een verzekering. Er worden bijna altijd dronebeelden toegepast in onze bedrijfsfilms en informatievideo’s.
Bekijk hier meer informatie en voorbeelden.

Timelapse opnames

Ook de timelapse is een recente tool in onze gereedschapskist. Een timelapse maak je door een camera gedurende een langere periode opnames te laten maken vanaf eenzelfde punt. Vervolgens worden alle beelden achter elkaar gezet en versneld afgespeeld. Dit geeft een grappig effect. Zo kun je bijvoorbeeld op een unieke manier een bouwproject laten zien ‘groeien’. We gebruiken timelapse-opnames voor veel van onze projecten!

CASE #4

Korte video voor Tennet

Voor Tennet hebben we in 2021 op beeld vastgelegd hoe een hoogspanningsmast werd geplaatst. Het is een korte en krachtige video geworden. De duidelijke video laat zien hoe dit proces gaat. De video bevat o.a. drone beelden. 

CASE #5

Kerstfilm voor Veiligheidsregio Zeeland

Voor de Veiligheidsregio Zeeland hebben we in december van 2022 een kerstvideo gemaakt. Hierin laten we zien dat de hulpverleners ook deze kerst weer voor iedereen klaar staan. Het is een korte video geworden, met een duidelijke boodschap. Er zijn op verschillende locaties opnames gemaakt met de figuranten waardoor het een herkenbare video is geworden. 

Nog een paar voorbeelden van mooie media-opdrachten

Klaas-van-de-Ketterij-Vlissingen-Origin-Media-Video-Productei-Drone-beelden-fotografie-filmpje-bedrijfsfilm-Zeeland

Vrijblijvend kennismaken?
We luisteren graag naar jouw idee!

Klaas van de Ketterij

Eigenaar en contentcreator