Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Drie redenen om een professioneel logo te laten vormgeven

Als creatief bureau zijn wij natuurlijk voor mooie vormgeving. Niets liever bijten we ons vast in het maken van een nieuw logo met bijpassende huisstijl voor een klant. Dat doen we ook met grote regelmaat voor veel klanten in Vlissingen, Middelburg en de rest van Zeeland. Maar waarom is het nou belangrijk om jouw bedrijf uit te rusten met een mooi vormgegeven logo? Een goed ontworpen logo en huisstijl vormen de kern van jouw merkidentiteit en dragen bij aan de herkenbaarheid en het succes van je onderneming. In drie voorbeelden geven je wat meer uitleg.

1. Professionele uitstraling wekt vertrouwen

Een professioneel logo en een consistente huisstijl zorgen voor een betrouwbare en professionele uitstraling. Belangrijk, wat zo wint jou merk het vertrouwen van je klanten. Een amateuristisch logo kan een negatieve indruk achterlaten, terwijl een goed ontworpen logo en huisstijl de kwaliteit en betrouwbaarheid van jouw bedrijf benadrukken. De vormgevers van Origin Marketing zijn ervaren en deskundig. We helpen met het zoeken naar een vormgeving die aansluit bij de kernwaarden van jouw bedrijf, zodat een klant gelijk een positieve eerste indruk heeft.

Zo produceerden we een logo voor Marjanne Werkt, het coachingbedrijf van Marjanne Jeras. We hebben gezocht naar een combinaties van professionaliteit en sfeer. De vogel staat voor vrijheid en door het woord ‘werkt!’ in een speelse lettertype toe te passen wordt er extra nadruk op gelegd.

2. Consistente Merkidentiteit

Een duidelijke huisstijl zorgt voor een consistente merkidentiteit. Dat helpt bij het opbouwen van merkherkenning en loyaliteit. Je ziet veel landelijke en globale merken hier veel aandacht aan besteden. Maar ook als je een lokaal bedrijf hebt, bijvoorbeeld in Vlissingen, Middelburg of ergens anders in Zeeland heeft het zin om veel aandacht te besteden aan herkenbaarheid. Door dezelfde kleuren, lettertypen en stijlelementen te gebruiken in alle marketingmaterialen zorg je voor herkenbaarheid. Van stickers op de auto, kleding, visitekaartjes, website of reclame drukwerk. Alles werkt mee.

Voor Jaco Joe’s, een BBQ cateringbedrijf in Zeeland, creëren we dit logo. Strak, duidelijk, sfeervol en herkenbaar. Het bedrijf wordt gerund door drie mannen, die herkenbaar in het logo zijn verwerkt. Daarnaast is het ook meteen duidelijk dat het bedrijf BBQ catering verzorgd door het leuke stijlelementje en de tag on.

3. Direct communiceren

Een goed ontworpen logo en huisstijl maken communicatie effectiever. Ze helpen bij het duidelijk en beknopt overbrengen van uw boodschap en waarden. Een visueel aantrekkelijk en helder logo kan in één oogopslag vertellen waar jouw bedrijf voor staat, terwijl een goed ontworpen huisstijl de professionaliteit en consistentie van uw communicatie versterkt.

Voor het initiatief van Lions Club Vlissingen, Beach Buddy hebben we een leuk logo en stijltje ontwikkeld. Direct herkenbaar en het is gelijk duidelijk waar het project om draait, namelijk samen het strand opruimen.

Opzoek naar een nieuw logo of huisstijl?

Origin Marketing is het ontwerp- marketing en reclamebureau van Zeeland. We zijn gevestigd in Vlissingen. We begrijpen hoe belangrijk een professioneel logo en een consistente huisstijl zijn voor het succes van jouw bedrijf. Of je nu een groot bedrijf hebt, dat landelijk of internationaal opereert, of een lokaal bedrijf in Middelburg, Vlissingen of een ander dorp op Walcheren of elders in Zeeland. Wij staan klaar om jou te helpen met de vormgeving die jouw merk naar een hoger niveau tilt.

Meer weten? Kennis maken? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.