Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Social Media inzetten voor mijn bedrijf

Het merendeel van de bevolking is dagelijks bezig met social media. Je kunt social media niet meer wegdenken uit jouw marketingplan. Je denkt misschien: hoe moet ik social media inzetten voor mijn bedrijf? Wij geven je hieronder wat tips om te beginnen. Kom je er niet uit? Het creatieve team van Origin Media helpt je graag!

Waar begin ik?

De belangrijkste socialmediakanalen die jij in kunt zetten voor je bedrijf zijn Facebook en Instagram, maar denk ook aan YouTube of Twitter. Er zijn miljoenen Nederlandse gebruikers te vinden op deze kanalen. Dus begin hier met het aanmaken van een kanaal, zowel persoonlijk als voor je bedrijf.

Up-to-date houden

Het is belangrijk om jouw social media up-to-date te houden en met regelmaat nieuwe, verassende en creatieve content online te zetten. Kijk hieronder welke socialmediacontent werkt voor jouw bedrijf. Daarnaast gaat de ontwikkeling van social media ongelofelijk snel en het is belangrijk om mee te gaan in deze ontwikkeling. Wij zien bij klanten vaak dat het erbij inschiet om dagelijks, of zelfs meerdere malen per dag een post online te zetten.

Wij helpen je graag

Onze creatieve breinen helpen daar graag bij. Bij elk van onze socialmediapakketten verzorgen wij per bedrijf een jaarkalender die wij samen met jou vullen met unieke en persoonlijke content. Door samen met jou te gaan brainstormen over content voor jouw bedrijf komen we op unieke en persoonlijke content. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, dus er zal ook een verschil zijn in wat bij jouw bedrijf werkt of niet werkt.

Social-Media-Campagne-Maros-Origin-Media
Socialmediacampagne voor Maros

Wat werkt voor mijn bedrijf?

Naast dat het belangrijk is om jouw doelgroep te bereiken werkt het hebben van social media ook mee aan zoekmachineoptimalisatie. Denk bijvoorbeeld aan een hoger resultaat in Google. Zo verspreid je namelijk de naam van je bedrijf over meerdere kanalen. Hierdoor word je beter gevonden door jouw klanten en kun je ze naast informeren ook amuseren en motiveren om voor jouw bedrijf te kiezen. Een van de doelen die wij namelijk meepakken in het maken van een socialmediacampagne is dat wij jouw bedrijf de ‘gun-factor’ meegeven. We geven de volgers namelijk het idee dat ze jou en jouw bedrijf (leren) kennen.

Wat moet ik dan plaatsen?

Gezichten werken. Daar zijn wij zeker van. Laat jouw bedrijf ‘behind the scènes’ zien. Wie werken er bij jouw bedrijf? Stel ze voor! Hoe werkt jouw bedrijf? Wat doen jullie? Hou het grappig of verzin een leuke win-actie. Je kunt teksten schrijven, maar ook werken met foto’s en video. Wij bieden hierin een pakket waarbij je voor verschillende uitbreidingen kan kiezen. Naast het maken van unieke content, het verzorgen van de vormgeving en het inplannen van de post, kunnen wij ook de fotografie en film verzorgen. Zo ben je compleet ontzorgd op het gebied van social media.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.