Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Eventmarketing voor historisch evenement Vlissingen 1572

Als Origin Marketing zijn we er trots op dat we de marketingpartner voor het historische event Vlissingen 1572 zijn. Dit jaar viel de zaterdag precies op de juiste dag, namelijk 6 april 2024. Vlissingen bruiste van de activiteiten, de mensen, de muziek en het eten en drinken. Wij verzorgden de communicatie richting potentiële bezoekers en verzorgden de aankleding van het event dat ongeveer 15.000 bezoekers trok die samen met Vlissingen de bevrijding van de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog vierde. Als Zeeuws marketingbureau, met als thuisbasis Vlissingen, werken we natuurlijk graag mee aan dit soort evenementen. Origin Marketing is dé partner voor effectieve marketingstrategieën en evenementenpromotie.

Vlissingen 1572 krant, huis-aan-huis verspreiding op Walcheren

Bij Origin Marketing houden we van online marketing, maar zeker ook van offline marketing. We zoeken daarom ook altijd naar een combinatie van beiden. Dus naast de online communicatie van de website en social media, hebben we om het evenement Vlissingen 1572 bekend te maken onder het publiek een mooie krant gemaakt en deze verspreid. Dankzij een aantal adverteerders is de krant gefinancierd, en natuurlijk profiteren zij mee van het succes van het merk Vlissingen 1572.

Opvallende Vlaggen en Spandoeken in de Stad

Naast de krant en de socials, hebben we, om de aandacht van voorbijgangers te trekken, op strategische locaties in de stad opvallende vlaggen en spandoeken geplaatst. Deze visuele elementen dienden als herkenbare markers voor het evenement en versterkten de algehele branding van Vlissingen 1572. Daarnaast zorgden ze tijdens het event een vrolijke aankleding. Ook verzorgden we de achtergrond doeken van het podium.

Digitale promotie via website en social media.

Naast offline marketingmethoden hebben we ook de kracht van digitale media benut. We hebben een informatieve projectwebsite ontwikkeld, die diende als centrale hub voor informatie over het evenement. Natuurlijk kan de bezoeker hier het programma van de dag vinden, maar ook de achtergrond en de geschiedenis. Daarnaast hebben we actief gebruikgemaakt van diverse social media kanalen om het bereik te vergroten en de betrokkenheid van het publiek te stimuleren.

Video en fotografie

Een hoogtepunt van onze campagne was de productie van een indrukwekkende teaservideo, die de spanning en opwinding rondom Vlissingen 1572 aan de mogelijke bezoekers overbracht.. Deze video werd breed verspreid via online kanalen en zorgde voor een buzz in de aanloop naar het evenement. De bezoeker werd opgewarmd en kreeg zin in het event.

Tijdens het evenement zelf hebben we alles gevolgd met onze camera’s en drone om zo al vast wat content te maken voor de promotie van volgend jaar. Maar natuurlijk hebben we ook een toffe aftermovie geproduceerd. Met behulp van een drone hebben we mooie luchtbeelden van Vlissingen vastgelegd, die, samen met de andere shots, de essentie en emotie van Vlissingen 1572 opnieuw tot leven brachten.

Marketing nodig voor jouw event of project?

Origin Marketing zet zich in om de unieke sfeer en betekenis van Vlissingen 1572 over te brengen naar een breed publiek. Met een doordachte aanpak hebben we verschillende marketingkanalen ingezet om de boodschap te verspreiden en de bezoekersaantallen te stimuleren. Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw event marketing in Zeeland? Neem dan vandaag nog contact op met Origin Marketing. We maken graag kennis en we zijn benieuwd naar jouw ideeën!