Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Maritiem erfgoed van Zeeland in beeld

Zeeland staat bekend om het water, de vis en de zee. Dit is doorgedrongen in heel Zeeland en zit als het ware in ons DNA. Je kunt zoveel met de Zee en we gebruiken deze in ons dagelijkse leven. Zo komt de zee terug in kleding, in ons eten, in de kunst en natuurlijk in het museum. Dit mag buiten Zeeland nog meer bekend worden en daarom hebben wij voor het Europese samenwerkingsproject Cherish voor de gemeente Middelburg verschillende video’s gemaakt. Zeeland staat centraal in deze video’s.

Visserstrui

In Zeeland waren veel verschillende patronen voor de visserstrui in omloop en in de winkel Blij dat ik Brei in Arnemuiden kun je verschillende patronen van visserstruien kopen met bijpassende wol. Ze leren je hier hoe je een eigen visserstrui kunt maken en kunt combineren met je dagelijkse outfit. Hoe leuk is dat?

Maritieme geschiedenis in Middelburg

In de hoofdstad van de provincie Zeeland, Middelburg, kun je het maritieme verleden nog proeven. Er staan veel bijzondere monumentale panden in de stad. In deze video bekijken we de gebouwen vanaf het water en varen we langs de pakhuizen en de huizen van kapiteins en zeelieden. Verder duiken we in de geschiedenis in het Zeeuws archief en maken we een wandeling over de vismarkt. In deze video is het bijna alsof je zelf door Middelburg vaart en loopt.

Kunst uit zee

De Zee komt voor in vele kunstvormen. Zo gaan we kijken in het Zeeuws Museum in Middelburg waar we schilderijen bekijken van schepen en van de Zee. Ook zien we prachtige wandtapijten van schelpen en mosselen. Ook spreken we met Dineke van Zeeuws Blauw die van oesterschelpen prachtige bruikbare kunst maakt en gaan we op pad met strandjutter Inge de Groot die letterlijk kunst maakt van de zee.

Vissersboten

Het kan natuurlijk niet over visserij en de zee gaan als we het niet over de vissersboten hebben. Daarom gaan we kijken bij de oudste scheepswerf van Nederland: de Historische Scheepswerf C.A. Meerman in Arnemuiden. De werf is nog steeds in gebruik. Ze restaureren en bouwen hier nog authentieke houten Hoogaarsen en andere oude schepen.

Catch to plate

De visserij verdwijnt helaas steeds meer naar de achtergrond in Zeeland. Jammer. Maar gelukkig ging we op pad met de vissers van Arnemuiden 46 en filmden en fotografeerden het werk van deze garnalenvissers. We zien het hoe het proces van vangen en verwerken van de garnalen er aan toe gaat aan boord en zien hoe daarna hoe het lekkers klaargemaakt wordt en uiteindelijk op het bord geserveerd wordt.

Deze korte video’s geven een mooi overzicht van het maritieme erfgoed van Zeeland. We hebben een aantal interviews afgewisseld met sfeerbeelden en dronebeelden. Daarnaast gaan we in drie video’s met een presentator op pad. Zo hebben we een aantal afwisselende video’s gemaakt over dit onderwerp. Wil je meer weten over Cherish? Kijk dan hier! Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen beteken? We komen graag vrijblijvend met je kennismaken en luisteren naar jou ideeën. Interesse? Maak dan een afspraak.