Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Informatiefilm natuurbrand bestrijding voor Veiligheidsregio Zeeland

Als media-avonturiers worden we voor veel mooie projecten gevraagd. Maar sommigen springen er toch boven uit. Deze informatiefilm voor de Veiligheidsregio Zeeland staat zeker in de top 5 van onze avonturen. Brandweerwagens, ruige natuur en zelfs een helikopter komen er voor aan de pas.

Het gevaar voor natuurbranden neemt toe. Perioden van langdurige droogte en intensivering van recreatie zorgen voor een realistische dreiging door het hele land. Ook in Zeeland. Om voorbereid te zijn op dit soort calamiteiten oefent Veiligheidsregio Zeeland regelmatig diverse scenario’s. Van deze oefeningen maakte Origin Media deze informatiefilm.

Op 15 september 2017 filmden we samen met Mighty Impulse Media een grootschalige natuurbrandoefening in de Schouwse Duinen. Brandweereenheden uit Zeeland, het landelijke Fire Bucket Operations Team en de Koninklijke Luchtmacht werkten nauw samen om een realistisch brandscenario zo adequaat mogelijk te bestrijden. Deze combinatie van middelen zal ook worden ingezet bij een echte calamiteit.

Origin Media produceerde een korte informatiefilm van de gebeurtenissen, bruikbaar bij briefings en onderwijs. Ook opzoek naar een professionele film of video? We maken graag vrijblijvend kennis.

Credits

  • Productie: VRZ en Klaas van de Ketterij
  • Camera: Rinke Slump en Klaas van de Ketterij
  • Montage: Klaas van de Ketterij