Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Eerste programma op Omroep Zeeland: Geloof in Zeeland

Omroep Zeeland maakt samen met de Zeeuwse kerken het programma Geloof in Zeeland. Origin Media produceert dit programma voor Omroep Zeeland. In dit nieuwe programma werken verschillende kerkgenootschappen samen aan een gemeenschappelijke uitzending op de zondagmorgen. Het initiatief is genomen door Arie van der Maas, classispredikant van de Protestantse Kerk voor de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Hij benaderde Omroep Zeeland met dit voorstel, omdat vanwege het coronavirus diensten geen doorgang kunnen vinden. Het eerste resultaat was op Paasmorgen te zien op Omroep Zeeland. Wij zijn heel blij dat we hier aan mee mogen werken, we brengen zo hoop en geloof onze provincie in. Dat is hard nodig in deze tijd!

Troost, inspiratie en verbondenheid

Door de coronacrisis kunnen veel kerken niet bijeenkomen. Arie van der Maas legt uit: “In heel korte tijd is het aantal online kerkdiensten fors gegroeid, steeds meer ook met beeld. In aanvulling daarop, juist voor mensen die geen online mogelijkheden hebben, dit initiatief. Ik ben blij dat Omroep Zeeland samen met de kerken de verbinding in de samenleving, die in deze coronacrisis zo belangrijk is, wil ondersteunen. Mijn ambitie is troost, inspiratie en verbondenheid op zondagmorgen, niet alleen voor kerkmensen maar voor alle Zeeuwen”.

De eerste uitzending is gemaakt vanuit de parochiekerk in Ovezande. Deze dienst staat in het teken van Pasen. Voorganger is naast Van der Maas pastoor Fons van Hees van de Heilige Maria Parochie Walcheren en de Heilige Pater Damiaanparochie op de Bevelanden en Schouwen-Duiveland te zien. Verder zien we Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland en burgemeester van de Gemeente Terneuzen met een persoonlijke inbreng. Ook is er veel ruimte voor muziek. Troubadour Theo van Teijlingen brengt een lied ten gehore, Anko Vleugel bespeelt het orgel, Gertrude van de Ketterij de trompet, er werken zangers mee uit allerlei Zeeuwse kerken en ook de YAD band speelt een nummer. Dit alles uiteraard met zeker anderhalve meter afstand.

Online kerkdiensten

Als gevolg van de coronamaatregelen is het voor kerkgangers niet meer mogelijk om kerkdiensten te bezoeken, maar kunnen veel kerkdiensten wel online gevolgd worden. Een overzicht van online kerkdiensten in Zeeland is te vinden op gelovenindedelta.nl.

Het programma Geloof in Zeeland duurt een klein halfuur en is de komende weken elke zondag vanaf 9.00 uur te zien op omroepzeeland.nl, via de Omroep Zeeland-app en tot 12.00 uur doorlopend op televisie.