Welkom bij het verrassendste marketingbureau van Zeeland!

Een duik in de geschiedenis van Vlissingen in 1572

In 1572 was Vlissingen de eerste stad die in op stad kwam en zich vrij maakte van de Spanjaarden. Dat was in 2022 450 jaar geleden en daarom zijn er in Vlissingen dit jaar verschillende evenementen georganiseerd. Er werden boeken uitgegeven en er waren speciale bijeenkomsten. Daarnaast hebben wij in samenwerking met de Zeeuwse Documentaire Stichting de mini documentaire: De Opstand Vlissingen 1572 gemaakt tijdens het themajaar Vlissingen in 1572.

Voor deze documentaire hebben we het idee en script uitgewerkt. We hebben verschillende draaidagen gehad, zo zijn we bijvoorbeeld in het MuZEEum en in het Zeeuws Archief in Middelburg geweest. Daarnaast hebben we op verschillende locaties in de stad Vlissingen opnames gemaakt. De documentaire wordt gepresenteerd door Peter Sijnke. Peter interviewt de volgende mensen:

  • Peter van Druenen;
  • Tobias van Gent;
  • Ad Tramper.

Door deze afwisseling van mensen leren we meer over de geschiedenis van Vlissingen in 1572. Het is een mini documentaire geworden waarbij Vlissingen centraal staat. De documentaire kun je hieronder bekijken:

Wil je ook een bedrijfsfilm of een mini documentaire van een project? Wij kunnen je verder helpen aan mooi beeldmateriaal. Samen kunnen we kijken naar wat je wil vertellen en wie je wil bereiken en dan maken we een script en gaan we filmen. Heb je interesse gekregen? Neem contact met ons op.